Muzikanten

Barbara Staal

Volgens mijn moeder zing ik vanaf mijn tweede (maar moeders overdrijven vaak). Ik groeide op met 70- en 80-er jaren popmuziek op de radio, die altijd aan stond in huis. Daar zong ik na verloop van tijd tweede stem bij en ik probeerde op de piano de akkoorden te vinden.
Op mijn tiende zong ik samen met een vriendin driestemmig (op een multi-track cassetterecorder) bandjes in. Ook leuk: tijdens Sint Maarten bleken we heel wat meer snoep op te halen als we meerstemmig zongen aan de deuren.
Als tiener stond ik met een driestemmig groepje in de landelijke finale van de Kunstbende, waar we zowaar als tweede eindigden achter Trijntje O. Vanaf mijn 15e maakte ik ruim 10 jaar deel uit van een duo op bruiloften en partijen. In de jaren daarna zong ik af en toe in bands, het liefst als achtergrondzangeres. Sinds 2009 zing ik met ontzettend veel plezier in A Bright Day waar we samen Joeps prachtige nummers ontwikkelen en onze muzikale creativiteit kwijt kunnen. Zoals een bandlid ooit eens zei: “Dat is pas muziek!”

Joep van der Velden

Ik speel sinds m’n 15e gitaar in veel verschillende bandjes: pop, folk, Nederlandstalig, new wave, rock, om uiteindelijk uit te komen bij mijn eigen stijl.
Ik schrijf alle nummers voor A Bright Day en samen maken we vervolgens band-arrangementen. Meerstemmige zang vind ik prachtig (The Beatles, Beach Boys, CSN&Y, Crowded House, The Wailin’ Jennys en The Wood Brothers) en dat hoor je in onze muziek dan ook terug.
Naast de gitaar vind ik het ook leuk om piano en drums te bespelen en ben ik de laatste jaren steeds meer bezig met het opnemen en mixen van muziek in mijn eigen studio.

André Vogel

Basgitarist in een meer dienende rol, zoals Paul McCartney dat zo mooi kan. Als kind van de 60er jaren draaide ik al Beatles singeltjes. Als muzikant in de 80er jaren in de traditie van de Engelse new wave groot geworden, denk aan Simple Minds, Comsat Angels.
Harmonie in een goede songstructuur, dat is mijn ideale vorm. Geen ingewikkeld gedoe. Van de laatste decennia blijven vnl. Eels en Wilco mij bij als inspiratiebron.
Samenspel is alles.

Paul Schothorst

Vanaf mijn13e de stokken ter hand genomen en op het drumstel van mijn broer de eerste slagen gemaakt. Na lessen in paradiddles en geroffel direct op zoek gegaan naar bandjes. Het samen muziek maken is toch een van de mooiste en leukste dingen in het leven.
De muzikale knipperlicht relatie met Joep en André beslaat inmiddels bijna 40 jaar. Zij zijn de rode draad. Maar daarnaast speelde ik ook in andere bands (zoals Trio Bier) en ben ik al bijna 10 jaar drummer van Boys Named Sue.
Ik kan heel erg genieten van een heerlijke baspartij, mooi gitaarwerk, harmonieuze zang en dat zit bij A Bright Day meer dan snor.

Guido Demaret

Op mijn 15e begonnen met gitaarspelen aan de hand van een boek met alle liedjes van The Beatles. Vanaf mijn 19e speel ik in bandjes met zowel covers als eigen werk, waarvan het laatste altijd mijn voorkeur heeft. Met een van deze bands hebben we een demo met Nederlandstalige nummers opgenomen. Tegelijkertijd deel uitgemaakt van een duo dat veel Engelstalige liedjes heeft geschreven en opgenomen. Vanaf 2000 actief in bands en met het opnemen van eigen liedjes en eigenlijk niet meer zonder band gezeten. Mijn speelstijl is sterk blues georiënteerd en ritmisch.